Haverkoeken

Voor simpele en heerlijke koeken heb je het volgende nodig:

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Mix de havermout, amandelmeel, kaneel en baking soda door elkaar in een kom.
Neem een nieuwe kom voor de boter en klop die zacht en romig. Mix dan het ei erdoor en voeg de droge ingrediënten erdoor. Voeg ten slotte een snuf zout, de cocao nibs en de noten toe. 
Maak je handen nat, zodat het deeg niet aan je handen plakt. Verdeel het deeg in 12 gelijke ballen en leg ze op een bakplaat. Druk ze een klein beetje plat. 
Bak de koeken in 15 minuten gaar. 

Deze koeken zijn gezond en vullen heerlijk. En omdat er niks ongezonds in zit, kun je ze ook heel makkelijk en snel eten als ontbijt of lunch. Handig als je niet zoveel tijd hebt voor een uitgebreide maaltijd! Je kunt ook lekker variëren op dit recept, door de cocao nibs weg te laten en gedroogd fruit toe te voegen. 

Pannenkoeken & wafels

Ook dit recept is lekker en gezond. Vol vezels en geen ongezonde toevoegingen. Je hebt het volgende nodig:

Dit is het recept voor gezonde en heerlijke chocoladewafels. Lekker als ontbijt of lunch. De mix kun je in het ingevette wafelijzer scheppen en de wafels zo’n drie tot vier minuten laten garen in het wafelijzer. Snijd er wat aardbeien bij of voeg een handje blauwe bessen toe en je hebt de meest lekkere en gezonde wafels. 
En als je de cacao weglaat, heb je een gezonde mix voor pannenkoeken!
De pannenkoeken worden heerlijk vol van smaak door de havermelk. Ze vullen ook flink door de havermout. Je kunt ze heerlijk eten met wat agave en fruit!