Zin in een lekkere kop chocolademelk? Dat kan ook op een gezonde (en nog steeds heel lekkere) manier! Hier is het recept voor een drankje wat goed is voor:

Wat heb je nodig?

Waarom is dit gezond?

Eigenlijk is het een heel pure versie van de bekende chocomel en dan met een twist! Je hebt er namelijk kurkuma voor nodig. Kurkuma is antibacterieel, ontstekingsremmend het ondersteunt je immuunsysteem. Bij reumatische klachten helpt kurkuma ontstekingen te remmen.
Je spijsvertering verbetert dus doordat kurkuma daar ook een ontstekingsremmende werking heeft!
Ook de lever wordt door kurkuma ondersteund. Daarbij stimuleert rauwe cacao de vetverbranding, beschermt tegen diabetes type 2, is goed voor hart en bloedvaten en ruimt vrije radicalen op. Het zorgt ook voor een goed HDL-cholesterol in het bloed.
Cholesterol wordt zo makkelijker uit het bloed verwijderd en de bloedcirculatie verbetert.
Zwarte peper versterkt de werking van de kurkuma en cacao, het stimuleert de spijsverteringsorganen en het centrale zenuwstelsel.
De energetische olie in de zwarte peper bevordert de werking van de lever en de alvleesklier.

Bereiding

Verwarm 200 milliliter havermelk met een stukje gember van één centimeter.
Doe in een mok een kleine theelepel kurkuma, een kleine theelepel rauwe cacao, een halve theelepel kaneel, een snufje zwarte peper en naar smaak wilde agave siroop.
Meng dit met een beetje havermelk tot een glad papje.
Giet de inmiddels opgewarmde havermelk er al roerend doorheen. Lekker heet zodat de gember getrokken wordt.
Als je een liter in een keer wil maken (wat handig is), neem je van alles vijf keer zoveel.
Elke dag een kop gezonde, lekkere, versterkende chocomel.

Drink smakelijk!