Het belang van Omega-3 voor onze gezondheid

Omega-3 is nodig in al onze cellen. Te weten dat onze organen, bloedvaten, darmen, huid, haar en nagels opgebouwd zijn uit cellen is het van groot belang om te beginnen met het zorgen voor goede cellen. Door een tekort aan Omega-3 worden onze celwanden hard en stug, waardoor de afvalstoffen de cel niet kunnen verlaten en de vitamines en mineralen de cel niet in kunnen. Daardoor krijgen we een vitaminen- en mineralentekort en zitten de cellen vol met gifstoffen. Omega-3 zorgt voor versoepeling van de celmembranen. Daardoor kunnen voedingsstoffen beter opgenomen worden en afvalstoffen worden beter afgevoerd. Het verbetert daardoor ook de hormoonfunctie.

Symptomen Omega-3 tekort

Waar zit Omega-3 in?

Vette vis: zalm, haring, tonijn, makreel, sardines (mits niet gekweekt en uit Noorwegen)
Lijnzaad, chiazaad, pistache, hennepzaad, onbewerkte walnoten, cashewnoten en pecannoten en kaviaar.

Een vis uit de koude zee heeft Omega-3 tegen bevriezing, dus vis uit warme streken heeft weinig/geen Omega-3.

Het regelmatig en voldoende innemen van Omega-3 vetzuren is van groot belang voor de ontwikkeling van de hersenen, het immuunsysteem en het reguleren van een normale bloeddruk.

Boosdoeners

Door het bewerken van voeding (kant en klare producten; koekjes, taart, chips, noten/pinda’s, pizza) krijgen we teveel Omega-6 binnen en te weinig Omega-3 en 9. Omega-6 geeft laaggradige ontstekingen door heel het lichaam, vaak zonder dat we dat merken. Het uit zich bijvoorbeeld in: jeuk, huiduitslag, slecht zien, darmproblemen, gewrichtsproblemen, chronische ontstekingen, obesitas, hartziekten, diabetes en kanker.
Wij consumeren elke dag veel bewerkte voedingsmiddelen en plantaardige oliën zoals soja, zonnebloemolie en maïsoliën die tot wel 80% Omega-6 bevatten en weinig tot geen Omega-3 vetzuren. Ook doordat veel van het vlees wat we eten afkomstig is van dieren die bewerkte voeding krijgen welke rijk is aan Omega-6. Zelfs gekweekte vis bevat Omega-6 vetzuren en slechts een zeer laag gehalte aan Omega-3. Een gezonde balans tussen Omega-6 en Omega-3 is één van de belangrijkste schakels voor gezondheid en het beperken of voorkomen van chronische ziekten.

Omega-9 draagt bij aan een gezond hart- en vaatstelsel en het op peil houden van de bloedsuikerspiegel. Door de inname van de juiste hoeveelheid hoogwaardige Omega-3 en Omega-9 en het beperken van de inname van Omega-6 verkleint u de kans op met name laaggradige ontstekingen en hart- en vaatziekten. Het verbetert de vetzuurbalans in het lichaam, draagt bij aan normale hersenfunctie, normale hersenontwikkeling van de foetus en het kind, het normaal functioneren van het immuunsysteem, behoud van normaal zicht, behoud van een normale bloeddruk en triglyceriden waarden en een normale spierfunctie.

Omega-3 voor kinderen

Ook is er Speciale Omega-3  ontworpen voor kinderen, met ingrediënten waar kinderen en jongeren behoefte aan hebben. Gezien hun kwetsbare leeftijd is het des te meer van belang dat u voor hoogwaardige Omega-3 olie kiest, met een laag gehalte aan ongewenste stoffen (zoals zware metalen en milieu gifstoffen), aangezien bij kinderen de leverfunctie nog niet helemaal is ontwikkeld is.

Veganisten

Het belang van Omega-3 kan niet sterk genoeg worden onderstreept. Deze vetzuren zijn een cruciaal onderdeel van een vegan dieet, waarbij is aangetoond dat ze zorg dragen voor een lager cholesterol en triglyceride gehalte, beschermen tegen laaggradige ontstekingen en het risico op hart- en vaatziekten en zelfs kanker verlagen. Daarom is er ook Omega-3 voor veganisten om de gezondheid te bevorderen. In veel studies is aangetoond dat veganisten en vegetariërs lagere hoeveelheden van de gezonde Omega-3 vetzuren (EPA en DHA) binnen in vergelijking met vlees- en viseters.

Pure omega-3 olie van 100% Arctische wilde vis uit Noorwegen bevat organische, koudgeperste olijfolie en vitamine D3, antioxidanten: rozemarijnextract, vitamine E en vitamine D2 met een toegevoegde verse smaak van natuurlijke citroen of sinaasappel.

De resultaten tonen aan dat bijna iedereen die gedurende 120 dagen de pure Omega-3 olie heeft gebruikt een sterk verbeterde vetzuur evenwicht bereikt. Pure Omega-3 olie is uit kabeljauw gevist uit de voedzame, arctische wateren voor de Noorse kust.

Omega-3

Omega-3 voor veganisten en vegetariërs

Omega-3 voor kinderen

Pure Oil For Kids is gemaakt en ontworpen voor kinderen, met ingrediënten waar kinderen en jongeren behoefte aan hebben. Gezien hun kwetsbare leeftijd is het des te meer van belang dat u voor hoogwaardige Omega-3-olie kiest, met een laag gehalte aan ongewenste stoffen (zoals zware metalen en milieu gifstoffen), aangezien bij kinderen de leverfunctie nog niet helemaal is ontwikkeld. 

Pure Omega-3 olie wordt koud geperst en geleverd in flessen van 300 ml. In tegenstelling tot Omega-3 capsules die verwarmd moeten worden om de capsule te sluiten (daardoor verlies van werking) blijft de werking van pure Omega-3 olie optimaal, heeft het de juiste verhouding tussen Omega-3, Omega-6 en Omega-9 doordat het wordt aangelengd door hoogwaardige, koudgeperste olijfolie.

Wilt u uw gezondheid bevorderen en beginnen met deze hoogwaardige Pure Omega olie? Dan is dit de eerste stap in de goede richting. Eerst uw cellen versoepelen, om de afvalstoffen af te voeren en de vitamines en mineralen op te nemen.
Heeft u vragen of wilt u de olie bestellen?

Stuur me een berichtje!