Wie is Mathilda?

Mathilda is getrouwd met Wout Willemsen en samen hebben zij 4 kinderen en 9 lieve kleinkinderen, waar ze veel van genieten.
Tot haar 42e is ze thuiskapster geweest en ging er ’s avonds op uit, als haar man thuis was.
Ze heeft zich toen omgeschoold naar Verzorgende IG en werkt nu 17 jaar op het hospice in Tiel; een ontzettend mooi, dankbaar beroep. Zorgen voor onze medemens is haar grootste wens. De laatste jaren kreeg ze echter steeds meer de drang om iets voor zichzelf te gaan beginnen, maar wel zorgen voor anderen.

De zoektocht

Er kwamen allerlei ideeën naar boven van B&B, ijssalon, koffiehuis tot masseur. Totdat ze de opleiding orthomoleculair therapeut tegenkwam. Een half jaar heeft ze erover zitten dubben: wel doen of niet doen?
Het sprak haar steeds meer aan en ze zou dat eventueel mooi voort kunnen zetten na haar pensioen. Want ja, daar zat ze ook mee! Ze wilde niet stoppen met zorgen voor anderen, na haar 67e.
Uiteindelijk heeft ze de Orthomoleculair therapeut voor beginners en gevorderden afgerond. Orthomoleculair therapie is wetenschappelijk onderzocht, maar valt toch onder alternatieve geneeswijze.

Daarna heeft ze de EMB bloedtest- en overgewichtcursus gevolgd. Zo schoolt ze zich steeds een stukje verder en wil ze nog vele cursussen volgen. Het is namelijk allemaal zo interessant en het hangt allemaal samen. Het menselijk lichaam zit zo ingewikkeld in elkaar en daarom wil ze er nog veel meer over leren.

Ernstige klachten

Tijdens deze opleiding kwam ze plotseling in het ziekenhuis terecht met uitvalsverschijnselen. Haar linkerkant van het lichaam wilde niet meer. Er zat geen kracht meer in. Ze kreeg uitgebreide onderzoeken, omdat er gedacht werd aan CVA of TIA.
Uit de onderzoeken, scans en bloedonderzoeken kwam gelukkig niets uit wat wat daarop kon wijzen. Dat is natuurlijk heel mooi, maar waar kwamen dan ineens die uitvalsverschijnselen vandaan? En kan het zomaar weer gebeuren? Deze vragen hielden haar bezig en maakte haar onzeker.
Via haar opleidingsinstituut SOHF heeft Mathilda een collega opgezocht die de EMB bloedtest bij haar wilde afnemen. Zelf was ze toen nog niet zover met haar studie. Uit die bloedtest kwam als uitslag: een extreem tekort aan vitamine A, vitamine B12 en magnesium.

Die supplementen is Mathilda gaan gebruiken en ze voelde zich na 2 maanden al weer sterker worden. Achteraf had ze eigenlijk al langer veel klachten. Dit was voor haar nog meer een stimulans om verder te gaan, want hoeveel mensen lopen er niet rond met onverklaarbare klachten zoals vermoeidheid, pijn, duizeligheid, slecht slapen, lusteloosheid, concentratie problemen, depressieve gevoelens? Dit kan een gevolg zijn van verkeerde voeding, vitamine- en mineralentekort, die makkelijk verholpen kunnen worden.

De praktijk

Inmiddels heeft Mathilda de vergunning binnen om te beginnen en is ze op het hospice een dag minder gaan werken om dit interessante werk uit te gaan breiden en meerdere cursussen te gaan volgen.
Wout, haar man, heeft een prachtige hooiberg gebouwd, waar zij haar cliënten in alle rust kan ontvangen voor consulten en de EMB bloedtest.

Herken je je in Mathilda’s verhaal? Of heb je klachten waar je zelf geen oplossing voor kunt vinden? Stuur dan gerust een berichtje via de contactpagina!