In vorige blogs deelde ik al wat lekkernijen om als gezond tussendoortje te nemen of om op tafel te zetten. Bij de koffie wil je graag wat lekkers en helemaal als je iemand op visite hebt. Zo deelde ik bijvoorbeeld:
Havermoutkoeken
Gezonde chocolaatjes
Een taartje voor in het weekend
Nu heb ik nog een lekker recept voor je, om af te wisselen door de week. Wist je trouwens dat je al deze lekkere tussendoortjes prima kunt invriezen en per stuk weer kunt ontdooien als je ze nodig hebt? Ideaal! Het recept van vandaag is voor een amandelcake.

Ingrediënten

Hoe maak je het

Klop de eieren met de kokosbloesemsuiker goed op. Voeg de yoghurt erbij. En daarna de havermeel meel gemengd met de bakpoeder en amandelmeel en snufje zout. Daarna de gesmolten olie. Klop alles tot een homogeen en glad geheel. Als laatste de helft van de amandelschaafsel erdoor roeren. Giet het in een ingevet en met havermeel bestoven blik of glazen schaal. Strooi de andere helft van de amandelschaafsel er overheen. Bak de cake 45 minuten.

Smullen maar!!

Wees creatief: doe er ook eens een theelepel kaneel en een appel door. Of noten en rozijnen. Andere smaken toevoegen en variëren houdt het langer leuk en lekker. En zo heb je nog eens iets origineels om op tafel te zetten voor jezelf, je gezin en de visite.
Als je de amandelcake in plakjes invriest, net als de koeken of het taartje, kun je elke dag iets anders kiezen. Het is maar net waar je zin in hebt.
Mis je nog receptideeën? Of wil je ergens graag een gezonde versie van hebben? Laat het maar weten!