In het weekend wil je soms gewoon eens wat extra’s. Maar als je kiest voor een gebakje uit de winkel of een verse gevulde koek, kan je daar nog weleens flink spijt van krijgen. Je lichaam kan veel beter overweg met iets gezonds. Daarom deel ik nu met jullie een heerlijk taartje om te maken voor het weekend. Iedereen in het gezin kan gewoon lekker mee eten, want het is nog lekker ook! Het is niet veel werk, dus binnen no-time heb jij iets lekkers op tafel, voor bij de koffie. Wat wil je nog meer?

Ingrediënten voor het deeg 

Ingrediënten voor de vulling

Hoe maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden, snij de roomboter in stukjes en vermeng deze met de kokosbloesemsuiker en de amandelmeel. 
Voeg het eidooier toe. Kneed het goed door tot een egale deegbal. 
Vet een taartbodem in (niet te groot) en verdeel het deeg met een opstaande rand. Prik gaatjes in de bodem. 
Leg een stuk bakpapier op de bodem en vul dat met rijst als steun dat de randen niet inzakken. Bak 15 min, haal de steunvulling eraf en bak nog 5 minuten.

Maak ondertussen de vulling als volgt: rasp de schil van de citroen boven een kommetje. Pers de citroen uit. Klop de eieren, citroenrasp, citroensap, suiker kokosroom en speltbloem met de mixer door elkaar. 
Haal de taartvorm uit de oven en giet de vulling erin daarna nog 20 min bakken totdat de vulling stevig is.

Eet smakelijk, smullen maar!
Je kunt voor dit taartje natuurlijk ook een andere vulling verzinnen met gedroogd fruit, vers fruit of ongebrande, ongezouten noten.

Wat dacht je van een lekkere smoothie om het momentje compleet te maken?