Wij Nederlanders zijn erg gewend koppen koffie te drinken om ons energiepeil hoog te houden. We krijgen dan ook flink wat cafeïne binnen, wat eigenlijk niet zo gezond is. En omdat we na een poosje weer een flinke energiedip krijgen, moeten we toch weer een volgende kop koffie pakken. Het gaat ongemerkt, het hoort erbij. Kijk maar eens hoeveel kopjes er gedronken worden in de zorg, op kantoor of in het onderwijs. Maar wat nu als er een drankje was om je energie te verhogen, zonder de cafeïne? Ik heb het recept voor je en het mooiste is nog: het zit boordevol vitamine C!

Ingrediënten

Zo maak je het

Maak de melk warm in een pannetje. Doe alle ingrediënten in een hoge kom en mix met de staafmixer glad.
Deze drank kan gebruikt worden om de energie te verhogen, in plaats van met koffie. In tegenstelling tot koffie die even een oppepper geeft, geeft deze chocolademelk een langere tijd energie.

Let op: Niet na 16 uur drinken om slaapproblemen te voorkomen.

Bijkomende pluspunten

Natuurlijk zal het niet smaken zoals normale chocolademelk en al helemaal niet zoals koffie. Het is dus wel even wennen misschien, maar je zult er zeker meer aan hebben dan die eindeloze kopjes koffie die je dagelijks achterover slaat.
Op deze manier energie opdoen is dus 100% natuurlijk en gezond! Geen stofjes die stress geven in je lichaam, maar juist stofjes die aanvullen wat je mist.