De combinatie van de ingrediënten in deze lekkernij hebben een sterk regulerende werking op de bloedsuikerspiegel. Dus je kunt het ook eten als je overgewicht- of bloedsuikerspiegelproblemen hebt. Kaneel en zwarte chocolade zijn sterke antioxidanten. Zwarte chocolade bevat stofjes die de bloeddruk laten dalen en beschermen tegen hart- en vaatziekten. Melkchocolade heeft weinig antioxidanten en ook weinig cacao. Bovendien bevat het melk (lactose) en zitten er veel suikers en ongezonde vetten in.

Ingrediënten

Als je het iets zoeter wilt hebben kun je er iets kokosbloesemsuiker of stevia bij doen.

Aan de slag

Breek de chocolade in stukjes en verwarm ze zachtjes (au bain-marie).
Weeg ondertussen de overige ingrediënten af. Zodra de chocolade gesmolten is, roer je alles door elkaar. Maak op een stuk bakpapier met 2 lepeltjes hoopjes en laat het in de koelkast afkoelen. Daarna kun je ze in een leuke glazen pot bewaren. Als je ze in de koelkast bewaar gaan ze wit uitslaan, dat ziet er niet mooi uit.

Tip: doe de chocolaatjes in een leuke pot, met het recept erbij en je hebt een mooi cadeautje.