Waarom heb je supplementen nodig?

Er zijn veel redenen waarom je supplementen nodig hebt. Eén daarvan is voedingstekorten. Doordat onze voeding lang niet meer dezelfde vitamines en mineralen bevat, kun je een tekort krijgen aan bepaalde stoffen.
De meeste voeding, groenten en fruit, is gehalveerd in vitaminen en mineralen, ten opzichte van 100 jaar geleden. Dat komt omdat alles bewerkt is, snel moet groeien en zoveel mogelijk moet opleveren. Daarnaast zitten er veel smaak-, geur- en kleurstoffen in, die het lichaam belasten en waardoor je lichaam nog meer vitaminen gebruikt, dus ook nodig heeft.  Voor vlees geldt hetzelfde: Snel groeien door middel van hormonen.
Het gaat dus vandaag de dag niet om kwaliteit, maar om kwantiteit en dat gaat ten koste van onze gezondheid. Ongemerkt zal de voorraad vitaminen en mineralen in je lichaam slinken en komen er klachten. Wordt het niet aangevuld, dan worden de klachten erger en kunnen er zelfs neurologische of autonome ziektes ontstaan. Luister dus goed naar je lichaam, want het wordt echt aangegeven door klachten die je accepteert, maar die er niet hoeven te zijn.

Vaak hoor ik zeggen “Dat heb ik al jaren!’’ of “Dat hoort bij mij.” Toch is dit een signaal van je lichaam om te zeggen: “Ik kom iets tekort, doe er wat aan!” Stress is ook een grote boosdoener. Onze maatschappij is stressvol, maar door verkeerde voeding ervaart je lichaam ook heel veel stress. Daardoor worden de reserves van vitamine en mineralen ook verbruikt en dat leidt tot tekorten.

Een andere reden waarom je supplementen nodig kunt hebben is ziekte. Heb je een bepaalde ziekte? Dan is het heel goed mogelijk dat er tekorten ontstaan. Het lichaam moet extra z’n best doen om alles zo goed mogelijk te laten functioneren. Een extra belasting (de ziekte) vraagt om extra voedingsstoffen. Hetzelfde geldt voor pijn, of opknappen na een operatie: Zorg dat je voldoende voorraad hebt om weer te herstellen.

In de orthomoleculaire opleiding heb ik geleerd om zoveel mogelijk goede voedingsstoffen binnen te krijgen, maar zelfs voor een gezond etende persoon is het bijna onmogelijk om voldoende hoeveelheden vitamines en mineralen binnen te krijgen via de voeding. Dat komt, zoals ik al schreef, omdat er in onze voeding veel minder vitaminen en mineralen zitten dan 100 jaar geleden, de stress aanzienlijk hoger is en ongezond eten voor de hand liggend is door aanbiedingen, reclames en dergelijke.

Waarom maakt Praktijk de Hooiberg gebruik van Vitakruid?

Omdat gezondheid zo’n groot goed is gebruik ik goede supplementen met de beste recensies. Vitakruid is altijd bezig met het verbeteren van de supplementen op basis van de nieuwste wetenschappelijke inzichten om een zo hoogwaardig voedingssupplement af te leveren om jouw en mijn gezondheid te behouden en/of te bevorderen. Bijna dagelijks krijg ik in de mail nieuwe of vernieuwde producten waaruit blijkt dat ze daar continu mee bezig zijn. Regelmatig worden er kennisbijeenkomsten georganiseerd ter ondersteuning van professionals om beroepsmatig cliënten te adviseren over suppletie. Ook kan ik bij hen altijd met vragen terecht. Bij gebruik van reguliere medicatie wordt ik geholpen door een apotheker met het uitzoeken of daar de supplementen bij gebruikt kunnen worden om bepaalde klachten te verhelpen. Kortom: de service en samenwerking is optimaal ten goede van jou en van mijn gezondheid.

https://www.youtube.com/watch?v=I-hCfCMY7T4&ab_channel=Vitakruid

Bestelling plaatsen

Producten van Vitakruid bestellen? Dat kan bij mij!
Cliënten krijgen bij Praktijk de Hooiberg altijd 15% korting op hun bestelling.
Kijk op de website van Vitakruid welke producten je nodig hebt en bestel het via e-mail.
Weet je niet welke supplementen bij je passen? Doe dan de EMB bloedtest!
Geef in het formulier duidelijk aan om welk(e) product(en) het gaat en het aantal dat je nodig hebt.